Η παρθένα ομορφιά της Θάσου

Ένας προορισμός, μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία

Το σμαραγδένιο νησί της Θάσου με τα καταπράσινα δάση και τις μαγικές παραλίες βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, αντικριστά από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας.

Τα πεύκα της φτάνουν ως την ακτή ενώ έχει πόσιμο νερό από δικές της πηγές. Από τα αρχαία
χρόνια, η Θάσος είχε επιρροή στον τότε γνωστό κόσμο, -το θασίτικο μάρμαρο ήταν από τα καλύτερα- με τις μεγαλύτερες πόλεις να την αποκαλούν «η Αθήνα του Βορρά».

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από το γιο του βασιλιά των Φοινίκων, Θάσο και αδερφό της Ευρώπης. Όταν την άρπαξε ο Δίας, ο Θάσος στην προσπάθεια του να τη βρει περιπλανήθηκε μέχρι που έφτασε στο νησί. Γοητευμένος από την ομορφιά του τόπου, αποφάσισε να μείνει εκεί.

Τα γραφικά χωριά της Θάσου, όπως ο Θεολόγος με τα πέτρινα σπίτια, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Εκθέσεις φωτογραφίας, πολιτιστικές βραδιές και τοπικά έθιμα, όπως το πλύσιμο της προίκας είναι λίγες από τις δραστηριότητες που προσφέρει.

Το Κάστρο βρίσκεται βορειανατολικά της κωμόπολης Λιμενάρια, σε υψόμετρο 450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και η στρατηγική του θέση το προστάτευε από τις λεηλασίες των πειρατών.

Η Θάσος είναι από τα νησιά που σε καθηλώνουν με τις ατέλειωτες γαλαζοπράσινες παραλίες, τα δάση και την άγρια ομορφιά της.



 





















Η ολόλευκη εξωτική παραλία της Θάσου - Απολαύστε την εκπληκτική Σαλιάρα
 
Άσπρες πέτρες στην παραλία, καταγάλανα νερά μέσα, και γύρω το πλούσιο τοπίο της Θάσου. Αυτή είναι η Σαλιάρα, μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Οι ξένοι την αποκαλούν και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται το λατομείο μαρμάρων της Θάσου.

Η Σαλιάρα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον Λιμένα. Οργανωμένη, δημοφιλής κι εξωτική στην όψη της, έτοιμη να υποδεχθεί τους παραθεριστές. Νερά ρηχά προς τα έξω, που βαθαίνουν όμως απότομα σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή, και βράχια να την πλαισιώνουν και να συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για εξερεύνηση βυθού.
Η γωνιά αυτή της Θάσου αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη, και η εμπειρία θα σας αποζημιώσει και για την άφιξη εκεί, που περιλαμβάνει και οδήγηση σε χωματόδρομο. Για να φτάσετε στην Σαλιάρα ακολουθήστε το δρόμο προς Μακρύαμμο. Πριν την είσοδο του ξενοδοχείου, στρίψτε δεξιά στον χωματόδρομο. Ο δρόμος είναι φαρδύς και έχει βελτιωθεί αλλά εξακολουθεί να θέλει προσοχή. Αναμφίβολα όμως, αξίζει.









 


 




ΣΑΛΙΑΡΑ ΘΑΣΟΣ




Newsbeast ΘΑΣΟΣ


https://s.nbst.gr/files/1/2016/08/alikes.jpg

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.