Τίτλοι τέλους για τη σπουδαία καριέρα του Χόρχε Λορένθο

Ακόμη ένα σπουδαίο όνομα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση, έπειτα από μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, νίκες και τίτλους. Ο λόγος για τον Χόρχε Λορένθο, για τον οποίο το grand prix της Βαλένθια, αυτήν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει το τελευταίο για εκείνον στο MotoGP.

Ο Ισπανός αναβάτης, που αυτήν τη σεζόν ήταν team mate με τον Μαρκ Μάρκεθ στη Honda, θα βγάλει τα γάντια και το κράνος του σε ηλικία 32 ετών, έχοντας πίσω του τρεις παγκόσμιους τίτλους (2010, 2012, 2015), 47 νίκες, 43 pole positions και 117 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία, καθώς και δύο τίτλους (2006, 2007) , 17 νίκες, 23 pole positions και 29 βάθρα στα 250 κ.εκ., αλλά και 4 νίκες, 3 pole positions και 9 βάθρα στην κατηγορία των 125 κ.εκ.



Ο Λορένθο γεννήθηκε στη Μαγιόρκα στις 4 Μαΐου του 1987 και από μικρός έδειξε ότι έχει μια ροπή στους δύο τροχούς. Το ταλέντο του άρχισε να λάμπει από πολύ νωρίς, καθώς μόλις συμπλήρωσε τα 15 του χρόνια πήρε μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλέτας, στον αγώνα της Ισπανίας το 2002. Την αμέσως επόμενη χρονιά ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον θεσμό, αρχίζοντας την... τρελή του πορεία στο Moto GP.
Αφού πέρασε με επιτυχία από τις μικρές κατηγορίες, το 2008 ανέβηκε στη μεγάλη και στην τρίτη του σεζόν ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, όντας στη σέλα της Yamaha. Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το 2017 δεν είχε κατέβει πιο κάτω από την 3η θέση της γενικής κατάταξης, ωστόσο με του πήγε στην Ducati από την ιαπωνική ομάδα, άρχισε η καθοδική πορεία.



Ο Λορένθο είχε ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την HRC, ωστόσο αυτό θα λυθεί, με τις δυο πλευρές να έχουν έρθει σε συμφωνία. Έτσι, η ευκαιρία του για αγωνιστική αναγέννηση δεν ήρθε και αποφάσισε να τα παρατήσει. Όσο για τον αντικαταστάτη του, αυτός αναμένεται να είναι ο 29χρονος Γάλλος αναβάτης, Γιοάν Ζαρκό.

 

 

Newsbeast
14/11/2019
 
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.