Alfa Romeo: Αυτά είναι τα νέα της μοντέλα

Νέο σύστημα πολυμέσων

Τα μοντέλα Giulia & Stelvio της Alfa Romeo εστιάζουν κυρίως στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και στην άνεση. Αυτή η φιλοσοφία αποτέλεσε τη βάση που καθόρισε κάθε στάδιο της εξέλιξης των ανανεωμένων Giulia και Stelvio, οι οποίες για το 2020 εξελίχθηκαν
σε τρία επίπεδα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα μοντέλα όπως η μηχανολογική καινοτομία, η οδική συμπεριφορά που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία τους και βέβαια το Ιταλικό στιλ. Πλέον η ποιότητα του εσωτερικού, η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα απολαμβάνουν τα ίδια κορυφαία επίπεδα χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το εντελώς νέο και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.





Η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio είναι άμεση. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση.
Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7'' με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.
Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8'' είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να διαμορφώνει την οθόνη ώστε να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

Εργονομία υψηλής αισθητικής

Το Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo έχει ένα μοναδικό τρόπο να καλύπτει την πολυπλοκότητα κάτω από ένα πέπλο απλότητας. Αποτέλεσμα είναι ένα κομψό σύνολο με υψηλή εργονομία και αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το παραδοσιακό στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.




Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Στα μοντέλα του 2020 παρουσιάζεται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι:

- Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας): το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.
- Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας): το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.
- Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας): το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.
- Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο): παράλληλα με το Active Cruise Control, αυτό το σύστημα διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κίνησης στον αυτοκινητόδρομο για μεγάλο διάστημα.
- Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης): σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Υπηρεσίες Alfa Connected

Οι Giulia και Stelvio του 2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών, όπως:
- My Assistant, το οποίο επιτρέπει μέσω ενός κουμπιού ο χρήστης να ενημερώσει το κέντρο εξυπηρέτησης σε περίπτωση ανάγκης. Αντίστοιχα σε περίπτωση ατυχήματος το σύστημα αυτόματα ενημερώνει αποστέλλοντας παράλληλα τη θέση του αυτοκινήτου.
- My Remote, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο από απόσταση μιας σειράς λειτουργιών (κλείδωμα & ξεκλείδωμα θυρών, λειτουργία φώτων, κτλ.) μέσω του κινητού του χρήστη. Παράλληλα το σύστημα δίνει πληροφορίες σχετικά με τη θέση και ταχύτητα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.
- My Car, ένα σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή.
- My Navigation, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων παρέχει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, ενώ ενημερώνει για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός.
- My Wi-Fi, μέσω του συστήματος μέχρι και 8 συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο internet.
- My Theft Assistance, το σύστημα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου.
- My Fleet Manager, μια λειτουργία η οποία προσφέρει σειρά πληροφοριών που αφορούν στη διαχείριση στόλων εταιρικών αυτοκινήτων.







Νίκος Τσάδαρης
NEWS
23/11/2019







SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.