Δέκα τρελά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ιαπωνία

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την ιδιαιτερότητα του Ιαπωνικού λαού και αν ποτέ επισκεφτείτε αυτήν την πόλη να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε στους δικούς τους κανόνες ζωής.
Η Ιαπωνία δεν έχει τίποτα κοινό με τα πρότυπα ζωής άλλων χωρών.
Παρακάτω σύμφωνα με το Huffingtonpost ακολουθούν 10 περίεργοι κανόνες που υπάρχουν μόνο εκεί.

 1. Οι Γιαπωνέζες δεν βάφουν ποτέ τα μαλλιά τους
Το μαύρο φυσικό μαλλί είναι στην μόδα. Οι μαθητές, σε περίπτωση που έχουν άλλο χρώμα μαλλιών, είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία για να αποδεικνύουν ότι είναι το φυσικό τους χρώμα.

2. Οι Γιαπωνέζοι δεν προσκαλούν φίλους στα σπίτια τους
Είναι ένας πολύ συντηρητικός λαός και το να προσκαλέσεις φίλους και γνωστούς στο σπίτι είναι κάτι τελείως ασυνήθιστο.

3. Κανείς δεν τρώει ενώ περπατάει στον δρόμο
Θεωρούν ότι το φαγητό είναι ανεκτίμητης αξίας και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στα γεύματα σου.

4. Θεωρείται αγένεια να κορνάρεις
Ακόμα και όταν είναι επιτακτική ανάγκη, δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ κόρνα στο Τόκιο. Οι κάτοικοι είναι πολύ ευγενικοί και υπομονετικοί και δεν θέλουν να ενοχλούν τους άλλους χωρίς λόγο.

5. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνεις χορτοφάγος στην Ιαπωνία
Τα εστιατόρια δεν υποθέτουν ότι μερικοί πελάτες ίσως δεν τρώνε κρέας. Όλα τα γεύματα έχουν ζωικά συστατικά. Ακόμα και τα noodles βράζονται σε ζωμό κρέατος.

6. Θεωρείται πολύ προσβλητικό να τρέχει η μύτη
Αν σκέφτεσαι να φυσήξεις την μύτη σου ενώπιον γιαπωνέζων καλύτερα να αλλάξεις γρήγορα γνώμη! Το θεωρούν τεράστια αγένεια και δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι καλύτερος από αυτούς. Αντιθέτως, φόρεσε μια μάσκα.

7. Η ξεκούραση μετά την δουλειά είναι άγνωστη λέξη για αυτούς
Οι άνθρωποι στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά πολυάσχολοι και δεν έχουν χρόνο για αθλήματα και ταξίδια. Για να θεωρηθείς ένας καλός εργαζόμενος πρέπει να εργάζεσαι πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα. Με λίγα λόγια, πρέπει να περνάς όλη την ζωή σου δουλεύοντας.

8. Δεν βοηθάνε ποτέ ο ένας τον άλλον
Μην κάνεις την δουλειά κάποιου άλλου στην Ιαπωνία, θα σε παρεξηγήσουν. Δεν θεωρείται βοήθεια, αλλά προσπάθεια να τους κλέψεις την δουλειά.

9. Δεν υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών
Δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά κάδοι σκουπιδιών. Οι Γιαπωνέζοι είτε πετάνε τα απορρίμματα στον δρόμο, είτε τα παίρνουν σπίτι τους.

10. Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες
Στην Ιαπωνία ο μισθός των υπαλλήλων αυξάνεται μόνο όταν δουλεύεις για αρκετό καιρό για την εταιρεία. Πολλοί, κάθονται παραπάνω ώρες στο γραφείο και προσποιούνται ότι δουλεύουν σκληρά για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους.

πηγή: Huffingtonpost
Madata
8/11/2019
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.