Ο ηθοποιός-παρουσιαστής βρισκόταν, από τις αρχές της σεζόν, σε συζητήσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου και πλέον αποφάσισαν από κοινού να ανοίξουν πλώρη για πρώτη επίσημη. Αυτή την περίοδο, προετοιμάζεται το remake της σατιρικής κωμωδίας των 90’ς που τρέλαινε τα μηχανάκια της Nielsen και έβγαλε στην επιφάνεια μεγάλα ταλέντα, όπως τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προγραμματισθεί οκτώ επεισόδια και αν οι αποδόσεις έχουν θετικό πρόσημο, θα υπάρξει και συνέχεια.




Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες επαφές με γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς προκειμένου να κάνουν γκεστ εμφάνιση, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν ξανά και κάποιοι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των τότε επεισοδίων, όπως ο Τζίμης, η Μισέλ.




Όσα πρέπει να ξέρετε για τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» 
  • Τη σατιρική κωμωδία, που παιζόταν από το 1992 έως το 2004, σε αραιά διαστήματα προβολής, έως και ετήσια, με συνολικά 48 επεισόδια, έγραφε ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραφε η Αθηνά Αϊδίνη.
  • Μέσα από 20 συνολικά βασικούς χαρακτήρες, που υποδυόταν ο ίδιος ο Λαζόπουλος, η σειρά αυτή επιχείρησε να σατιρίσει και να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας εκείνης της εποχής. 
  • Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς η αρχική τηλεθέαση της άγγιξε μέχρι και το 50%. Έγινε, ίσως, η μακροβιότερη μη καθημερινή ή εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά, καθώς μετά την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου επεισοδίων (1992 - 1995), ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεφε μία φορά το χρόνο με ένα έκτακτο επεισόδιο που σχολίαζε τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής. 
  • Τα ποσοστά τηλεθέασης των τελευταίων επεισοδίων δεν ήταν και τόσο ικανοποιητικά, οπότε το κανάλι αποφάσισε το 2004 να διακόψει τη συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος έχει μέχρι και σήμερα τα δικαιώματα της σειράς. Τη σεζόν 2004 – 2005, παρουσίασε μικρά νέα αποσπάσματα με τους χαρακτήρες του, στα πλαίσια της νέας εκπομπής του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».
  • Στις 22 Δεκεμβρίου του 2009, ο Alpha πρόβαλλε ένα εορταστικό δίωρο αφιέρωμα στη σειρά, με αποσπάσματα από κάθε κύκλο. Το ίδιο έκανε και το Mega, το οποίο πρόβαλλε αποσπάσματα στη σειρά μέσα στις εκπομπές «Mega Σάτιρα 1&2», στα πλαίσια των ολονύχτιων αφιερωμάτων Mega Friday All Nighters.



Οι χαρακτήρες που έγραψαν ιστορία

Μήτσος - Ριρίκα
Ο πρώτος Μήτσος ήταν ένας παραδοσιακός οικογενειάρχης. Μαζί με τη γυναίκα του Ριρίκα (Υρώ Μανέ) σχολίαζαν την καθημερινότητα. Η Ριρίκα ήταν ερωτευμένη με τον παρουσιαστή των ειδήσεων, με τον οποίο συνομιλούσε. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο πρώτο επεισόδιο της σειράς και για τελευταία στον τρίτο κύκλο. (1993 - 1994)

Μήτσος - Ελενίτσα
Ο πλέον σταθερός και κλασικός Μήτσος του Λαζόπουλου. Εμφανίζεται με τη γυναίκα του Ελενίτσα (Ελένη Γερασιμίδου) και σχολιάζουν τα πάντα που συμβαίνουν γύρω τους, με σύνηθες θέμα συζήτησης τα κιλά της Ελενίτσας. Εμφανίζονται τουλάχιστον μία φορά σε κάθε κύκλο (πλην του 3ου) και το ντεκόρ που τους πλαισιώνει παραμένει αδιάβλητο για 12 και παραπάνω χρόνια.

Μήτσος - Γριά
Ένας ακόμα χαρακτήρας ονόματι Μήτσος, με τη διαφορά ότι αντιπροσωπεύει την τρίτη ηλικία. Το περίεργο με τον χαρακτήρα αυτόν είναι ότι ο δεύτερος ρόλος δίπλα του ξεχώρισε περισσότερο. Πρόκειται για την γυναίκα του, που την υποδύθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης. Η τσαχπίνα και άπιστη Γριά έκανε την εμφάνισή της στο 1ο επεισόδιο της σειράς, επανεμφανίστηκε στο δεύτερο μισό του 2ου κύκλου και έκανε σποραδικές εμφανίσεις μέχρι ένα έκτακτο επεισόδιο του 1998, όπου ο Παύλος Χαϊκάλης υποδύθηκε και τον ιερέα Παπαλάμπρο.

Δημήτρης - Τζένη
Ο Δημήτρης είναι ο πλούσιος εκφωνητής των ειδήσεων με τον οποίο η Ριρίκα είναι ερωτευμένη και η Τζένη (Σοφία Φιλιππίδου) είναι γυναίκα του. Αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με τεράστια αναλγησία. Μάλιστα, η Τζένη κάνει πολλές απόπειρες να αυτοκτονήσει λόγω ανίας. Ο Δημήτρης απολύεται στο τέλος του 2ου κύκλου, ενώ ενάμιση χρόνο μετά, τη θέση του στον τομέα «Πλούτος» παίρνει η Εμμανουέλα Γρουμπουλάκη.




Γύφτος
O Γύφτος με τη γυναίκα του (Σοφία Φιλιππίδου) σατιρίζουν την λαϊκή πραγματικότητα. Η Σ. Φιλιππίδου αποχώρησε από τη σειρά με το τέλος του 2ου κύκλου και ο Γύφτος προβιβάστηκε σε εκφωνητή ειδήσεων από το 1993 μέχρι και το τέλος της σειράς.

Χήρα Μήτση
Ο κλασικότερος Μήτσος όλων, η δημοτικότητά της αυξήθηκε συνεχώς από την πρώτη της εμφάνιση προς το τέλος του 1ου κύκλου. Εμφανίζεται σε κάθε επεισόδιο ανελλιπώς και με εκτεταμένη πλοκή. Αντιπροσωπεύει την γυναικεία παρουσία στην ελληνική κοινωνία που προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα και πλαισιώθηκε από πάρα πολλούς ηθοποιούς, όπως : τα παιδιά της (Μαρία Γεωργιάδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), τη Συμπεθέρα (Κάρμεν Ρουγγέρη) και ο μέλλων σύζυγος Στρατηγός (Κ. Τσιάνος), όπως και πολλούς guest stars. Αρχικά, ο Λαζόπουλος προσπάθησε μέσα από το προφίλ της Χήρας να μιμηθεί τη Σαπφώ Νοταρά (κυρίως στον τρόπο ομιλίας), αλλά μετά η Χήρα εξελίχθηκε στη μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Φυλακισμένος
Ο Φυλακισμένος σατίριζε την πολιτική πραγματικότητα για 8 περίπου χρόνια μαζί με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Χρήστο Ευθυμίου. Πραγματοποίησε μια απόδραση στον 4ο κύκλο, η οποία έληξε άδοξα, αλλά έπαιξε σημαντικότατο ρόλο ως Πρόεδρος της Μυστικής Υπηρεσίας των Φυλακών.

Μήτση Καραμήτση
Η «πάρα πολύ επιτυχημένη» και «λαοφιλής» λαϊκή τραγουδίστρια Μήτση Καραμήτση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο επεισόδιο «Ο Μήνας Έχει Δεκατρείς» του δευτέρου κύκλου. Πλαισιωνόταν πάντα από την κολλητή της Ξανθή «Καρακαλτάκα» Τσογλάνογλου (Ματθίλδη Μαγγίρα) και με τη νέα χιλιετία, με τον κομμωτή Λεωνίδα (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος). Και με τους δύο σχολίαζαν τα τηλεοπτικά πρόσωπα, κυρίως τις άλλες επιτυχημένες τραγουδίστριες, αλλά κυρίως συζητούσαν για την ερωτική τους ζωή. Στα μέσα του 3ου κύκλου, το 1994, στην Αντίσταση κατά του μέτρου του Παπαθεμελή για τα νυχτερινά κέντρα, η Μήτση τραγούδησε την μεγάλη επιτυχία, «Παπαθεμελή - Παπαθεμελή». Τα τελευταία χρόνια της σειράς, ο ρόλος της συρρικνώθηκε μέχρι απαλοιφής.



Τζίμης
Ο «φλώρος», το παιδί των πλουσίων, με τη γνωστή φράντζα, που αργότερα έγινε σήμα κατατεθέν των emo, εμφανίστηκε στο ίδιο επεισόδιο με την Μήτση Καραμήτση. Δίπλα του έπαιζε ο άγνωστος τότε Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Σατίριζαν τη νοοτροπία μερίδας της νέας γενιάς. Δύο σχέσεις του είναι αρκετά γνωστές. Η πρώτη είναι με τη Μισέλ, η οποία αναφέρεται μετά το χωρισμό τους. Η δεύτερη είναι ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την Ελισάβετ (Λίλιαν Δημητρακοπούλου), ο οποίος απασχόλησε 3 κύκλους. Αργότερα, όταν ο Παπακαλιάτης αποχώρησε από τη σειρά, αντικαταστάθηκε με διάφορους ηθοποιούς, όπως ο Γιώργος Σεϊταρίδης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τζιμς
Ο Τζίμς από την Καρδίτσα, είναι ο ξάδερφος του Τζίμη των Βορείων Προαστίων. Προέκυψε από κάποια σύζευξη οικογενειών και παρουσιάστηκε με το ξεκίνημα του 3ου κύκλου (1993). Το 95% των περιπτώσεων, μιλάει από ένα καρτοτηλέφωνο στα Κ.Τ.Ε.Λ. Καρδίτσας και δεν έχει σχεδόν ποτέ κάποιον ηθοποιό δίπλα του, όπως οι υπόλοιποι. Παρέμεινε σχετικά σταθερός στο πέρασμα του χρόνου.

Μούτσος
O Μούτσος εμφανίστηκε ως...μούτσος στο καράβι μαζί με τον Σκαραβαίο Τάσο Παλαντζίδη και τον καπετάνιο Χρήστο Ευθυμίου. Στα μέσα του 4ου κύκλου προβιβάζεται σε οδηγό ταξί με τον Παλαντζίδη, ενώ κάνει σποραδικές εμφανίσεις στο καράβι, όπως η χαρακτηριστική με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα. Ο Σκαραβαίος και ο Μούτσος συμβολίζουν τους νεοέλληνες που αναζητούν την υλική ευδαιμονία. Πολλοί μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί έχουν ανεβεί στο ταξί, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου και η Σπεράντζα Βρανά. Εκεί πραγματοποιήθηκε και η πολυαναμενόμενη συνάντηση. μετά από 30 και παραπάνω χρόνια. του Θωμά (Θανάσης Βέγγος) και του Ηλία (Κώστας Χατζηχρήστος).

Μισέλ
Το ξανθό κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο εισβάλλει στη ζωή του Τζίμη για να τα ξαναβρούν. Δυστυχώς, όμως, αυτός δεν είχε τέτοια πρόθεση. Παρ' όλα αυτά, εκείνη συνεχίζει να του κάνει τη ζωή άνω κάτω μέχρι και το 2002. Τα χαρακτηριστικά της Μισέλ ήταν και είναι το τηλέφωνο - μπανάνα που έχει, όπως και η αποτυχημένα ναζιάρικη φωνή της. Η μητέρα της είναι η Εμμανουέλα Γρουμπουλάκη. Έχει μια αδελφή, τη Ρενάτα, (Δήμητρα Παπαδοπούλου), την οποία θεωρεί αντίζηλό της. Η Ρενάτα εμφανίστηκε μόνο μια φορά και από τότε γίνονται πολύ σπάνιες αναφορές σ' αυτήν.

Κομμώτρια
Ο Ντίμης, ή αλλιώς «Κομμώτρια», είναι ένας από τους μεταγενέστερους Μήτσους του Λαζόπουλου, καθώς η πρώτη του εμφάνιση έγινε μετά την ολοκλήρωση της σειράς σε μόνιμη βάση. Εμφανίζεται με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον σύντροφό του. Η δημιουργία του χαρακτήρα αυτού αποτελεί σάτιρα του γεγονότος ότι οι περισσότερες ελληνικές σειρές περιείχαν έναν τέτοιο χαρακτήρα. Το χαρακτηριστικό του Ντίμη είναι ότι αναφέρεται σε όλους στο θηλυκό γένος, ακόμη και όταν πρόκειται για άνδρα.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Reader
17/3/2018