FIFA: Έρχεται μεγάλη αλλαγή στα πέναλτι

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να πάρει μια απόφαση σχετικά με την εσχάτη των ποινών, τα πέναλτι, που ουσιαστικά επιβραβεύει τους τερματοφύλακες που καταφέρνουν να αποκρούσουν μια εκτέλεση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει έναν γκολκίπερ να σταματάει ένα πέναλτι, αλλά στη συνέχεια να δέχεται γκολ στην επαναφορά.
Αυτό η FIFA σκέφτεται να το καταργήσει το επόμενο διάστημα και σε περιπτώσεις απόκρουσης ή δοκαριού, ο αγώνας θα σταματάει άμεσα από τον διαιτητή και θα έχουμε ελεύθερο.
Η διεθνής επιτροπή κανονισμών ποδοσφαίρου στις 22 Νοεμβρίου θα αποφασίσει αν η συγκεκριμένη αλλαγή θα συζητηθεί στη μεγάλη συνάντηση της Ifab τον Μάρτιο του 2019 και δεν θα είναι η μοναδική.
Ένα ακόμη θέμα αφορά τις αλλαγές. Όταν ένας παίκτης βγαίνει αλλαγή, θα αποχωρεί άμεσα και δεν θα χρειάζεται να φτάσει στο πλάγιο στη μεσαία γραμμή, για να δώσει την θέση του στον συμπαίκτη του, που θα μπαίνει μέσα. Πολλές φορές αυτό χρησιμοποιείται από τις ομάδες για να κάνουν καθυστερήσεις και να ροκανίσουν τον χρόνο και η FIFA θέλει να το καταργήσει.
Τέλος, θα υπάρξει αλλαγή και στις παραβιάσεις για χέρι. Η "αφύσικη κίνηση" του χεριού θα αποφασίζει για το αν υπάρχει παράβαση ή όχι και μένει να υπάρξει περαιτέρω διευκρίνηση από την διεθνή επιτροπή κανονισμών ποδοσφαίρου.
Όπως και να 'χει, στην επόμενη αναθεώρηση των κανονισμών θα δούμε αλλαγές που θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

πηγή: E-Daily.gr
Madata
8/11/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.