Φανταστική πανακότα με μόνο 5 υλικά!
Μια εύκολη συνταγή για ένα λατρεμένο γλυκό.
Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Θες λόγω έλλειψης χρόνου, θες επειδή πιστεύουμε ότι είναι μπελαλίδικο. Να όμως που με αυτή τη συνταγή όχι μόνο θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την πανακότα αλλά και θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!
Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
2. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
3. Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
4. Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.
*Tips: Μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα κλπ
Queen
15/7/2019
Πανακότα με γιαούρτι
Υλικά
½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).
Βήματα
Βήμα 1
Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μίγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.
Ρεβέκκα Ευσταθίου, από τη Λευκωσία, xrysessyntages.com
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
5/3/2019
Η πανακότα βήμα-βήμα - Στέλιος Παρλιάρος
Πανακότα | Dimitris Skarmoutsos
Πανακότα με γλυκό κυδώνι Συνταγή Argiro.gr
Μια εύκολη συνταγή για ένα λατρεμένο γλυκό.
Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Θες λόγω έλλειψης χρόνου, θες επειδή πιστεύουμε ότι είναι μπελαλίδικο. Να όμως που με αυτή τη συνταγή όχι μόνο θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την πανακότα αλλά και θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!
Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
2. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
3. Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
4. Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.
*Tips: Μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα κλπ
Queen
15/7/2019
Πανακότα με γιαούρτι
Υλικά
½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).
Βήματα
Βήμα 1
Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μίγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.
Ρεβέκκα Ευσταθίου, από τη Λευκωσία, xrysessyntages.com
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
5/3/2019
Η πανακότα βήμα-βήμα - Στέλιος Παρλιάρος
Πανακότα | Dimitris Skarmoutsos
Πανακότα με γλυκό κυδώνι Συνταγή Argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.