Το Chernobyl αποτελεί την κορυφαία βαθμολογημένη σειρά της δεκαετίας

Η μινι σειρα του HBO

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, η πυρηνική έκρηξη στο Τσερνόμπιλ, έγινε σειρά στο HBO ( Chernobyl ) και είναι αριστούργημα.
Στο IMDB είναι η κορυφαία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό
διάστημα. Ίσως δεν υπάρχει άλλη με μεγαλύτερη αποδοχή. Στο Rotten Tomatoes βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και κοντράρεται με Breaking Bad και Fargo. Το Chernobyl, μια παραγωγή από το HBO και το βρετανικό Sky αποτελεί το αριστούργημα του 2019 και σίγουρα θα σαρώσει στα επερχόμενα Emmys και τις Χρυσές Σφαίρες.

Από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση όσων συνέβησαν στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας από τη στιγμή της έκρηξης του αντιδραστήρα και μετά. Από την αρχική προσπάθεια της Σοβιετικής Ένωσης να μειώσει το γεγονός για να μην φανεί ότι συμβαίνουν τραγικά λάθη στη Μεγάλη Αυτοκρατορία, στον φόβο της KGB και εν συνεχεία στο σοκ. Στο σοκ της ανθρωπότητας. Αλλά και τη θυσία τόσων ανθρώπων ώστε ο δικός τους θάνατος να εξασφαλίσει τη ζωή στην περιοχή και στις μελλοντικές γενιές.
Το Chernobyl είναι μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων με τρομερές ερμηνείες και μια μαεστρική τοποθέτηση των γεγονότων και των προσώπων. Σίγουρα δεν πετυχαίνει στο 100% το ιστορικά καταγεγραμμένο αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Μιλάμε για τηλεοπτική σειρά κι όχι ντοκιμαντέρ. Κάποια πράγματα έπρεπε να πάρουν μια ελάχιστα διαφορετική απόχρωση. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο δημιούργημα με ένταση και δύναμη που λυγίζει ακόμα και εμάς που βρισκόμαστε τόσα χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα. Ακόμα κι αυτός που δεν έζησε έστω στο ίδιο χρονικό σημείο, μπορεί να βιώσει τα πάντα. Τον πόνο, κάτι πέρα από τον πόνο που περιγράφεται επιεικώς ως παράλυση και μούδιασμα, κάθε τι που γέννησε το τότε. Σε βαθμό προσομοίωσης, μα και πάλι είναι κάτι πολύ δυσβάσταχτο. Και η σειρά το δέσμευσε αυτό σε απόλυτο βαθμό.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
5/6/2019

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.