Πενθεί η παγκόσμια πυγμαχία για τον Μαξίμ Νταντάσεφ

Ο ηλικίας 28 ετών Ρώσος μποξέρ Μαξίμ Νταντάσεφ πέθανε στις ΗΠΑ μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα που διεξήχθη το βράδυ της 20ης Ιουλίου. «Ο Μαξίμ πέθανε. Δεν άντεξε η καρδιά του», δήλωσε παράγοντας από την ομάδα των προπονητών του.



Το βράδυ του Σαββάτου ο Νταντάσεφ αγωνιζόταν στο Οξον-Χιλ στην πολιτεία του Μέριλαντ με τον Πορτορικανό Σουμπριέλ Ματίας, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών (έως 63,5 κιλά) που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF).

Στον 11ο γύρο ο Νταντάσεφ δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων, με αποτέλεσμα οι προπονητές του Ρώσου αθλητή να ζητήσουν να σταματήσει ο αγώνας για να μην υποστεί βλάβη η υγεία του. Ωστόσο μετά τον αγώνα ο Νταντάσεφ ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή.

Ο Ντατνάσεφ είχε συμμετάσχει ως επαγγελματίας μποξέρ σε 14 αγώνες, σημειώνοντας 13 νίκες (εκ των οποίων 11 νοκάουτ) και υπέστη μία μόνο ήττα από τον Ματίας, η οποία ήταν μοιραία. Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας είχε κερδίσει το ασημένιο το 2013 και δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο (2010, 2012).

TVXS
23/7/2019
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.