"Κυλιόμενες Σκάλες" για ποδηλάτες στην Νορβηγία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ποδηλασία είναι ένας φθηνός και υγιεινός τρόπος μετακίνησης μέχρι να συναντήσετε κάποιον δρόμο που ανηφορίζει απότομα και σε απόσταση. Αυτό είναι το σημείο όπου θα σας κάνει να σκεφτείτε την ευκολία ενός άλλου μεταφορικού μέσου.
Ευτυχώς στην Νορβηγία, και συγκεκριμένα στην πόλη Τρόντχαϊμ έχει βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα και είναι μία κυλιόμενη μπάρα για ποδήλατο. Κάτι σαν τις κυλιόμενες σκάλες, μόνο που δεν υπάρχουν σκάλες.


Η συγκεκριμένη πατέντα επινοήθηκε την δεκαετία του '90 από έναν προαστιακό που βαρέθηκε να πηγαίνει στην δουλειά ιδρωμένος και εξαντλημένος, τόσο αυτός όσο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.
Ο ανελκυστήρας Trampe, αναβαθμίστηκε πρόσφατα και επαναπροσδιορίστηκε ως CycloCable και έχει είδη πραγματοποιήσει 200,000 διαδρομές σε αυτό το ανηφορικό σημείο απόστασης 150μέτρων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει γίνει μαγνήτης τουριστών καθώς πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτιά της Νορβηγικής πόλης Τρόντχαϊμ!

Οι ποδηλάτες τοποθετούν το ένα πόδι στην μικρή επιφάνεια της πλατφόρμας και αυτή τους ωθεί ανοδικά με ταχύτητα 5 μίλια/ώρα. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χρήση από 5 άτομα και φυσικά δεν περιορίζεται μόνο σε ποδηλάτες. Μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε μικρό τροχοφόρο, όπως ένα παιδί με πατίνι ή μία μητέρα με το καρότσι του μωρού της.








Μιλάμε για μία έξυπνη εφεύρεση που μπορεί να ενισχύσει την ποδηλασία σε ορεινές περιοχές αλλά μιλάμε και για μία αρκετά ακριβή επένδυση καθώς ένα μέτρο του ασανσέρ κοστίζει 2 με 3.000$ 

Δείτε το βίντεο...

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.