Τα δύο νέα – και εντελώς διαφορετικά – μοντέλα της Nokia

Η «ναυαρχίδα» της εταιρίας, το σκληροτράχηλο Nokia 8 Sirocco και το... νοσταλγικό Matrix 8110

Δύο νέα μοντέλα παρουσίασε η Nokia στο άνοιγμα της διεθνούς έκθεσης κινητής τηλεφωνίας «Mobile World Congress» στη Βαρκελώνη δύο νέα μοντέλα, το Nokia 8 Sirocco και το Matrix 8110. Το πρώτο είναι σχεδόν
αδύνατο να το λυγίσει κανείς με το χέρι, ενώ το δεύτερο έχει μια νοσταλγική και ρετρό εμφάνιση που παραπέμπει στα δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας στη δεκαετία του 1990.
Η «ναυαρχίδα» της Nokia, το σκληροτράχηλο Nokia 8 Sirocco, που χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα το Android Oreo, διαθέτει πλαίσιο από χάλυβα και είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά μοντέλα στην αγορά. Θα κοστίζει 749 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο.


Το πολύ φθηνότερο Matrix 8110 (με τιμή 79 ευρώ), που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Kai, δυνατότητες 4G και μοιάζει λίγο με μπανάνα, φιλοδοξεί να αναβιώσει -με το σχεδιασμό και την αρίθμησή του- την παλιά μεγάλη εμπορική επιτυχία της Nokia.








Παρά την ονομασία τους, και τα δύο νέα μοντέλα κατασκευάζονται στην πραγματικότητα από τη νεοσύστατη φινλανδική εταιρεία HMD Global, που έχει αγοράσει το διάσημο εμπορικό σήμα και η οποία ανακοίνωσε ότι το 2017 πούλησε περίπου 70 εκατομμύρια συσκευές διεθνώς.

NEWS
27/2/2018
 
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.