Ο σχεδιασμός του Facebook Messenger αλλάζει ριζικά

Το Facebook Messenger αλλάζει για ακόμα μία φορά το σχεδιασμό του, δίνοντας έμφαση στις λειτουργίες της συνομιλίας.
Ο σκοπός του Facebook Messenger είναι να επιστρέψει σε πιο απλές φόρμες, διευκολύνοντας με το νέο user interface την καθημερινή επαφή με τον χρήστη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Verge, η αλλαγή προς το απλούστερο δυνατό στο σχεδιασμό του Facebook Messenger είναι μία
απαίτηση σεβαστού αριθμού χρηστών, οι οποίοι επιδιώκουν να έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα στοιχεία και πιο “καθαρό” interface.
Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο F8 Conference σημείωσε την ανάγκη για τον επανασχεδιασμό του δημοφιλούς προγράμματος άμεσης επικοινωνίας μέσω Facebook, προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η αμεσότητα της γραπτής online επικοινωνίας που είναι και το ζητούμενο. Τα στελέχη του Facebook τόνισαν ότι ο ανανεωμένος Messenger θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμος στο κοινό, ενώ θα υπάρχει και μία έκδοσή του σε σκούρο φόντο για οικονομία ενέργειας.
Απλοποιημένη θα είναι και χρήση των πλήκτρων του μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, τα οποία θα δίνουν έμφαση στην επικοινωνία, τονίζοντας με ακόμα έναν τρόπο ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα chat app.
Σύμφωνα με το Verge, το διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος των χρηστών που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το Facebook Messenger Lite αντί για τον… παράφορα εμπλουτισμένο Messenger έκανε το Facebook να αναθεωρήσει την πολιτική του για την άμεση επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του.

by Nikos Kaimakamis
pestaola
14/5/2018



H Lenovo ετοιμάζει smartphone με οθόνη που καταλαμβάνει το 95% της πρόσοψης
  Η Huawei ανακοινώνει την επικείμενη άφιξη της νέας σειράς Y 2018

 

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.