Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Σταυρούπολης Ξάνθης-Παρανεστίου.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του νέου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Σταυρούπολης Ξάνθης-Παρανεστίου με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών.

Πρόκειται για τμήμα μήκους 29,7 χιλιομέτρων στο πλαίσιο της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη-Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη,Η αρχή του τμήματος τοποθετείται περίπου στο 230ο χιλιόμετρο της
υφιστάμενης γραμμής και τελειώνει στη Σταυρούπολη ενώ τις μελέτες έχει κάνει ο ΟΣΕ. Στη νέα αυτή γραμμή προβλέπεται και η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων ταχυτήτων.

Η κατασκευή του νέου τμήματος έχει ως κύριο σκοπό την παράκαμψη του σημερινού τμήματος που θα έχει ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση της χρονοαπόαστασης του ταξιδιού Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη κατά περίπου 3 ώρες.

Πηγή: ert.gr
Σιδηριδριμικά Νέα
15/6/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.