Preview: RAGE 2

Όταν η νανοτεχνολογία...τους κάνει φέτες.

Στα πλαίσια της Gamescom 2018 είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το RAGE 2, ένα διασκεδαστικό sci-fi FPS, του οποίου τα δικαιώματα έχει η Bethesda. Την πρώτη έκδοση ανέπτυξε η πολύπειρη id Software, ενώ το sequel ανέλαβε η Avalanche Studios, γνωστή από την σειρά Just Cause, η οποία έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις.Τα badass στοιχεία του
Just Cause που χαρακτηρίζουν την Avalanche είναι ευδιάκριτα στο RAGE 2, όπου σε έναν post-apocalyptic κόσμο γεμάτο εγκληματίες, εγκαταλελλειμένα κτίρια και graffiti, ελέγχετε τον Walker, έναν ranger που εξερευνά τον κόσμο σε ένα open world περιβάλλον. Open world...τρόπος του γέλειν, γιατί με εξαίρεση την ψευτοελεθερία κίνησης μετά το training όπου κόβαμε άσκοπες βόλτες σε ένα οικόπεδο, στη συνέχεια ο δρόμος μας ήταν linear όσο δεν πάει. Υπήρχε μόνο ελευθερία επιστροφής σε προηγούμενο σημείο. Κατά βάση θα έπρεπε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή. Όλα αυτά στο demo διάρκειας 20 λεπτών γιατί ενδέχεται στην τελική έκδοση τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά. Επίσης, δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε κάποιο όχημα ούτε να κοντράρουμε ένα boss της προκοπής, παρότι τερματίσαμε το demo.


rage 2 1


Αδειάζω το coffee stick και σε φορμάρω με wingstick

Το ρεπερτόριο όπλων ταιριάζει στα δεδομένα ενός post-apocalyptic κόσμου, καθώς μπροστά σας θα βρείτε πιστόλια, rifles, shotguns, χειροβομβίδες, μέχρι και...wingsticks. Βέβαια παρότι θανατηφόρα, απαιτούν υψηλή ακρίβεια και υπομονή, καθώς χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να εκτοξευθούν, γεγονός που τα καθιστά άχρηστα, ειδικά όταν παίζετε με gamepad, το οποίο δεν έχει την ακρίβεια του mouse.
Τα rifles που χρησιμοποιείτε έχουν άφθονες σφαίρες και τα shotguns ναι μεν κάνουν καλή ζημιά από κοντά, αλλά οι εχθροί σας δεν πεθαίνουν με τη μία. Δεν ξαπλώνουν καν στο έδαφος μετά από χτύπημα shotgun κάτι που μας βάζει σε σκέψεις. Με το συγκεκριμένο όπλο χρειάζονται 3-6 σφαίρες, ανάλογα με την περίσταση και τον εχθρό, την στιγμή που σε άλλα FPS, το δίκαννο από κοντά είναι υπερόπλο.
Τα abilities κάνουν το παιχνίδι πολύ εύκολο. Με το L1/LB έχετε το Dash για να προχωράτε μπροστά κάποια μέτρα, μετά το Shatter εκτελείται με L1/LB + X και πετάτε ένα κύμα ενέργειας μέσω της στολής νανοτεχνολογίας που έχετε, εκτοξεύοντας μακριά όποιον βρίσκεται μπροστά σας. Με το Slam (L1/LB + A), κάνετε δυνατό stomp στο έδαφος πετώντας τους εχθρούς σας προς κάθε κατεύθυνση, όπου κι αν βρίσκονται γύρω σας (σε ακτίνα ελάχιστων μέτρων). Τέλος, το Overdrive (L1+R1 ή LB+RB) είναι κάτι σαν "Ultimate" επίθεση, καθώς ενισχύει το damage τον όπλων, βελτιώνει την κίνησή σας και σας κάνει heal. Το tutorial έκανε άριστη δουλειά στο να εξηγήσει τις παραπάνω επιθέσεις.





Ψοφήστε να ησυχάσουμε

Στην εμφάνιση οι εχθροί σας είναι τόσο άσχημοι όσο χρειάζεται για να τους κάνετε κιμά. Το gunfight είναι πωρωτικό, σε σημείο που αν δεν ήταν κανείς γύρω μας στο δωμάτιο πιθανόν και να ουρλιάζαμε από την ευχαρίστη (σ.σ. για να μην αναφέρω κάτι άλλο) όποτε κάναμε κόσκινο ένα σωρό κακοποιούς, που θυμίζουν junkies Β' διαλογής που ξεπήδησαν από ταινίες τύπου Robocop. Το A.I. τους είναι ελαφρώς αστείο, μιας και ελάχιστοι εξ αυτών κάνουν προσπάθειες να σας περικυκλώσουν και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η καλή ρίψη χειροβομβδίων, οι οποίες ωστόσο σας αφήνουν αρκετά δεύτερα ώσπου να δραπετεύσετε. Στο Normal επίπεδο δυσκολίας δεν πεθάναμε ούτε μία φορά, άρα σίγουρα αν είστε έμπειροι FPS gamers θα πρέπει να τολμήσετε να παίξετε το RAGE 2 στο δύσκολο.
Στον τομέα των γραφικών η δουλειά της Avalanche ικανοποιεί, ενώ καθότι το demo level διεξαγόταν σε περιορισμένα πλαίσια και όχι σε κάποιο open world περιβάλλον, τα frames δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες πτώσεις. Ο κόσμος είναι σχεδιασμένος με κάθε λεπτομέρεια, από τις φουτουριστικές ενδυμασίες punk των εχθρών, μέχρι την ποικιλία των κτιρίων και τα εντυπωσιακά graffiti. Στους διαλόγους, πέρα από τις συνοδευτικές φωνές των αποστολών οι οποίες είναι υποτονικές, δεν συναντήσαμε κάποια άλλη παρουσία από τους εχθρούς σας. Οι μάχες ήταν τελείως βουβές και "άγευστες", χωρίς να ακούτε προκλητικές φράσεις από όσους πυροβολάτε. Περιμέναμε το λιγότερο να μας σύρουν κάμποσα μπινελίκια. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το θέμα είναι προσωρινό λόγω της beta και ότι στην τελική έκδοση θα υπάρξει μια στοιχειώδης ποικιλία.


rage 2 1

Συμπερασματικά, το RAGE 2 παρουσιάζει απλά ένα συμπαθητικό πρόσωπο, χωρίς να ξεχωρίζει από τον "σωρό" των FPS. Το σενάριο μας φάνηκε επίσης αδιάφορο, χωρίς να μας αφήσει κάτι το ιδιαίτερο. Αν η Avalanche έχει ως σκοπό να αναπτύξει ένα παιχνίδι με περισσότερα skills από αυτά που είδαμε, ένα βαθύ σενάριο και μια ευρεία γκάμα όπλων και όλα αυτά σε open world περιβάλλον, πιθανόν να το συζητήσουμε. Προς το παρόν το demo δεν φάνηκε καθόλου open world, δεν υπήρχαν στοιχεία που να προσδίδουν ποικιλία και η τελική του έκδοση θα έχει μόνο Single-player υποστήριξη.

Το RAGE 2 θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 για PC, PS4 και Xbox One.

Μάνος Γρυπάρης 

Gameworld
9/9/2018


Διαβάστε επίσης:

Ψαρέψτε και κυνηγήστε άγρια ζώα για να βγάλετε χρήματα ή να τραφείτε. [UPDATE]


RPG
Κυκλοφορεί από σήμερα για PC. Δείτε το launch trailer.


Δείτε το επικό launch trailer. [UPDATE]

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.