Το πρώτο teardown των Apple iPhone XS και iPhone XS Max αποκαλύπτει…

Η ομάδα του iFixit προχώρησε στο πρώτο teardown των Apple iPhone XS και iPhone XS Max το οποίο αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, τη διαφορά ανάμεσα στις μπαταρίες των νέων μοντέλων με του iPhone X.
Επιπλέον, από το «ξεκοκάλισμα» των δύο συσκευών αποκαλύφθηκαν και ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είχαν γίνει γνωστές κατά την παρουσίαση των δύο smartphones.

Η πρώτη ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετίζεται με το γεγονός ότι το iPhone XS διαθέτει μικρότερη μπαταρία σε σχέση με την μπαταρία του περυσινού iPhone X, δηλαδή 10,13Wh αντί 10,35Wh. Σύμφωνα με το iFixit, αιτία αυτού θεωρείται η φετινή επιλογή της Apple να τοποθετήσει μονοκόμματη μπαταρία σχήματος L στο iPhone XS σε σχέση με την μπαταρία δύο τεμαχίων του iPhone X. Επειδή όμως θα έπρεπε να τοποθετηθούν εγκοπές στις γωνίες για την διαχείριση της θερμικής διαστολής αυτό οδήγησε σε μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Η μπαταρία του μεγαλύτερου iPhone XS Max εξακολουθεί να διαθέτει σύστημα μπαταρίας δύο τεμαχίων, ενώ η χωρητικότητά της ανέρχεται στις 12,08Wh. Όπως αναφέρεται στο iFixit, τα νέα iPhones έχουν χωρητικότητα μπαταρίας παρεμφερή με των Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9+ αλλά απέχει σημαντικά από την χωρητικότητα της μπαταρίας του Galaxy Note 9.

Σε ότι αφορά στην αδιαβροχοποίηση, θεωρητικά τα νέα iPhones έχουν αναβαθμιστεί από το πρότυπο IP67 στο πρότυπο IP68. Παρόλα αυτά το iFixit δεν διαπιστώνει σημάδια πρόσθετης σφράγισης ή προσθήκη ελαστικών μερών σε σύγκριση με τα μοντέλα της Apple των τελευταίων ετών. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η Apple ίσως έχει «παραπλανήσει» για το επίπεδο προστασίας των νέων της συσκευών.
Νέο στοιχείο που εντόπισε το iFixit είναι το νέο chip διαχείρισης ενέργειας που έχει τοποθετηθεί στις δύο συσκευές, το Apple 338S00456. Η χρήση γυαλιού, μπρος και πίσω, στα δύο νέα μοντέλα «διπλασιάζει την πιθανότητα σημαντικής ζημιάς σε περίπτωση πτώσης», ενώ επισημαίνεται ότι ακόμη και η μικρότερη ρωγμή στο γυαλί της πλάτης θα έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτηθεί ολοκληρωτική αντικατάσταση, σύμφωνα πάντα με το iFixit.
Το iFixit βαθμολογεί τόσο το iPhone XS όσο και το iPhone XS Max με 6 στα 10 στην κλίμακα επισκευής, καταμετρώντας στα θετικά την ευκολία αντικατάστασης της οθόνης και της μπαταρίας, αλλά κρίνοντας ως ιδιαίτερα αρνητική την ανάγκη ολικής αντικατάστασης του σασί σε περίπτωση που υπάρξει ζημιά στο πίσω γυαλί.





pestaola 
24/9/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.