Είναι οριστικό: Αλλάζουν τα smartphones - Τι ετοιμάζουν οι μεγάλες εταιρείες

Πριν από μερικούς μήνες το «Π» είχε αναφερθεί στη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στη μορφή και τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, καθώς οι κατασκευαστές επιδιώκουν σταδιακά οι φορητές συσκευές να πάρουν τη θέση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Ο λόγος για τα κινητά με οθόνη που διπλώνει, με αποτέλεσμα, όταν ανοίγει πλήρως, να έχει διαστάσεις που την κάνουν κατάλληλη για πιο επαγγελματική χρήση. Ήδη η Samsung έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή, το Galaxy F.




Και δεν είναι η μόνη: μιλώντας στην Die Welt ο CEO της Huawei, Ρίτσαρντ Γιου έκανε σαφές ότι ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας θα μπει κι αυτός στο παιχνίδι της οθόνης που διπλώνει, εξηγώντας, μάλιστα, και τους μεσο/μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας.
«Γιατί χρησιμοποιούμε ακόμα υπολογιστές; Πιθανόν, επειδή η οθόνη των κινητών είναι πολύ μικρή. Θα το αλλάξουμε αυτό. Είναι εφικτό μια οθόνη να διπλώνει και να ξεδιπλώνει» είπε ο Γιου προσθέτοντας ότι στόχος είναι οι συσκευές να έχουν ανεπτυγμένες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Μάλιστα, ήδη κάποιες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι το κινητό με οθόνη που διπλώνει της Huawei έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, χωρίς, φυσικά να αποτελούν την τελική μορφή του προϊόντος.




Ωστόσο, όταν δύο από τους μεγάλους της τεχνολογίας κατευθύνονται προς τα εκεί, είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

topontiki
13/9/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.