Η μακρύτερη φυσική αμμουδιά στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μήκος που φτάνει τα 125 χιλιόμετρα, η Cox’s Bazar Beach, στο Μπαγκλαντές, είναι η μακρύτερη ανεμπόδιστη φυσική αμμουδιά στον κόσμο.
Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν ορισμένες παραλίες, όπως η Praia do Cassino στη Βραζιλία και η Ninety Mile Beach στην Αυστραλία, που είναι μακρύτερες, αλλά δεν είναι ολόκληρες από φυσική άμμο.

Το μεγαλύτερο μέρος του Cox’s Bazar είναι πλάτους 200 μέτρων, όταν η παλίρροια είναι υψηλή, και φτάνει τα 400 μέτρα όταν είναι χαμηλή.



Photo Credit ed g2s


Αυτή η παραλία του κόλπου της Βεγγάλης είναι άγνωστη για τα πλήθη των τουριστών, αλλά είναι ένας από τις πιο δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων του Μπαγκλαντές.
Τα διάφορα τμήματα της παραλίας έχουν ξεχωριστά ονόματα, τα οποία συνήθως αναφέρονται στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τμήματα είναι η παραλία Laboni, η παραλία Humchari και η παραλία Inani, στις οποίες πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές από την πόλη Cox’s Bazar, όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταλύματα.



Photo Credit Raquib


Γενικά, όσο πιο μακριά προς τον νότο κατευθύνεται κάποιος, τόσο πιο γοητευτικός είναι ο ωκεανός και τόσο μικρότερο το πλήθος.
Η πόλη Bazar Cox ιδρύθηκε το 1869 και πήρε το όνομα της από τον καπετάνιο Hiram Cox, τον επικεφαλής της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στους πρόσφυγες.
Παρά τις συνεχείς αλλαγές ονομάτων στην αποικιακή περίοδο, η πόλη αυτή εξακολουθεί να έχει το όνομα του Cox, αναγνωρίζοντας το έργο του.



Photo Credit Md Asif Mahmood



Photo Credit ed g2s





 

Photo Credit Ismailim
Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24









 https://i.ytimg.com/vi/Vii2HaoQb_4/maxresdefault.jpg

Υoutube, Beautiful Places To See

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.