«Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» Μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώνεται στο Ηρώδειο από την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 20:30, προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική αυτή περίοδο στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού.

Έξω από το Ηρώδειο θα στηθούν γιγαντοοθόνες, για όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δελτία εισόδου.
Στην παράσταση συμμετέχουν πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους προκειμένου να μαγέψουν και να συγκινήσουν το κοινό. Συμμετέχουν: Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

Την παρουσίαση της μεγάλης εκδήλωσης έχει αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και τη σκηνοθεσία του video art ο Νίκος Σούλης.
Τα δωρεάν δελτία εισόδου που διατίθενταν μέσω της ticketmaster.gr έχουν πλέον εξαντληθεί.






Pontos-News
13/5/2019




Άναψε η «Φλόγα του Πόντου» στον Πειραιά – Ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Έτρεξαν «Το μονοπάτι της Παναγίας» και τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων



«Ημέρες Θάλασσας 2019» με αφιέρωμα μνήμης στη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο, βίντεο)




SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.