ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών «Οι Κυρίες της αυλής»

 «Οι Κυρίες της αυλής» είναι ελληνική κωμική, αισθηματική, μουσική, ταινία του 1966, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Δημήτρη Γιαννουκάκη, βασισμένη πάνω στο θεατρικό έργο του Άλφρεντ Ζερί, Το 6ο πάτωμα.
Οι ζωές πολλών διαφορετικών ανθρώπων ξεδιπλώνονται μέσα σε μια αυλή της παλιάς Αθήνας που γίνεται ο μοιραίος συνδετικός τους κρίκος. Έρωτες, γλέντια, φτώχεια, χαρές και απογοητεύσεις, καυγάδες και κουτσομπολιά
δημιουργούν αστείες γλυκόπικρες καταστάσεις, τόσο  ανθρώπινες και τόσο οικείες.
Εποχές που οι γείτονες, δεν ήταν ξένοι αλλά κομμάτι μιας ιδιότυπης οικογένειας. Έργο νοσταλγικό και τρυφερό για μια αυλή μέσα στην οποία ο καθένας ήταν αδύνατον να διατηρήσει την ιδιωτικότητα του χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.  Ήχοι λατέρνας, μυρωδιές από γιασεμιά και γεράνια στους ντενεκέδες, στις ιδανικές γειτονιές της μνήμης που δεν χρειαζόταν πολλά λεφτά για να μπορεί να πει κανείς πως είναι ευτυχισμένος.




Το Γ΄ τμήμα της Ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, ολοκληρώνοντας το έργο όλων των τμημάτων της ερασιτεχνικής σκηνής για την περίοδο 2018/19 παρουσιάζει δύο παραστάσεις, με διπλή διανομή, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στις 9.15΄μ.μ, στην Κεντρική Σκηνή των Αστεριών.
Είναι ικανοποιητικό για εμένα να βλέπω να αυξάνεται με τόσο εντυπωσιακό τρόπο ο  αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν δημιουργική διέξοδο στο θέατρο.
Χαίρομαι πολύ ιδιαίτερα όταν τους παρακολουθώ να εξελίσσονται σαν άνθρωποι, να βρίσκουν την ευστάθεια και την αυτοπεποίθηση στον χαρακτήρα τους και να ανακαλύπτουν τη χαρά και τις υποχρεώσεις μιας ομαδικής προσπάθειας όπου είναι απαραίτητο να μάθει κανείς να υπακούει και να πειθαρχεί σε κανόνες.
Χαίρομαι όμως ακόμη περισσότερο, γιατί μέσα στα εννιά αυτά χρόνια της λειτουργίας της, η ερασιτεχνική σκηνή έχει δημιουργήσει έναν σημαντικό πυρήνα ανθρώπων που νοιάζονται, αγαπούν και υποστηρίζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, συμμετέχουν εθελοντικά μέσα στο θέατρο όπου και όποτε χρειαστεί και σαν κοινό στέκονται δίπλα στις επαγγελματικές σκηνές του.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια χρονιά για την συμπόρευση.
Καλή επιτυχία και στο Γ τμήμα της ερασιτεχνικής και ραντεβού τον Οκτώβρη με καινούρια σχέδια και ελπίδες.
            Ευαγγελίδου Καλλιόπη




Δείτε περισσότερα:


SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.