Συνεργασία Interpol-Europol με Kaspersky κατά του ψηφιακού εγκλήματος

Η εταιρεία παροχής ασφάλειας για υπολογιστές Kaspersky Lab υπέγραψε συμφωνία με την Interpol και μνημόνιο συνεργασίας με τη Europol, για την επέκταση του πεδίου της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και των διωκτικών αρχών, στον αγώνα κατά του ψηφιακού εγκλήματος.

Και οι δύο συμφωνίες υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια ειδικών τελετών στη Σιγκαπούρη, όπου φιλοξενείται το συνέδριο «Interpol-Europol Cybercrime Conference»..

«Πρόκειται πραγματικά για ένα «άλμα προς τα εμπρός», όσον αφορά στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ψηφιακού εγκλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Kaspersky, Γιουτζίν Κασπέρσκι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτές οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο».

«Καθώς οι απειλές κλιμακώνονται και η πολυπλοκότητα τους συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εθνικές και διεθνείς διωκτικές αρχές, καθώς και με άλλες εταιρείες ασφάλειας, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση των διαρκώς αυξανόμενων κινδύνων».

Η Kaspersky Lab θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους αξιωματικούς της Interpol, με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας γύρω από την ανάλυση κακόβουλου λογισμικού, την ψηφιακή εγκληματολογία και την έρευνα για τις οικονομικές απειλές.

Επίσης, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές malware της εταιρείας θα τοποθετηθεί προσωρινά στο IGCI.

Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Νομπλ, γενικός γραμματέας της Interpol, σχολίασε: «Η περίπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του τοπίου των ψηφιακών απειλών απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνική εξειδίκευση».

Όσο για τον Τρόελς Ερντινγκ, αναπληρωτή διευθυντή και επικεφαλής του EC3 της Europol, σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας και να κυνηγήσουμε τον κοινό μας στόχο - έναν ελεύθερο και ασφαλή ψηφιακό κόσμο με διαφάνεια».

«Αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για όλους μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.