Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα

To Δώρο Πάσχα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου και είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 8 Απριλίου 2018. Εργαζόμενοι λοιπόν και άνεργοι περιμένουν με ανυπομονησία να πληρωθούν το Δώρο Πάσχα
2018, που θα δώσει μία «ανάσα» στα έξοδα τους.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό
Πώς υπολογίζεται
Βάση του υπολογισμού του δώρου Πάσχα αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς και γενικότερα οι τακτικές αποδοχές, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Δώρο Πάσχα 2018 – Online Υπολογισμός

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων, παρέχει τη δυνατότητα online υπολογισμού του ποσού που δικαιούνται.

Kontranews
15/3/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.