Η μαγευτική, άγνωστη λίμνη στη Φλώρινα

Η λίμνη Ζάζαρη είναι μία από τις τέσσερις λίμνες που «κρύβονται» στα βουνά της Μακεδονίας

Στα νότια του νομού Φλώρινας, κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά Βέρνο, Βέρμιο, Βόρα και Άσκιο, βρίσκεται μία άγνωστη αλλά μαγευτική, μικρή λίμνη. Η λίμνη Ζάζαρη είναι μία από τις τέσσερις λίμνες που σχηματίζονται στον ορεινό όγκο της Μακεδονίας και μαζί με τη Χειμαδίτιδα
(οι άλλες δύο είναι η Βεγορίτιδα και η Πετρών) προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.





Έχει μικρή έκταση, περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο βάθος περίπου 4,5 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, λίγα χιλιόμετρα νότια του Αετού. Συχνά τον χειμώνα παγώνει ενώ ο μοναδικός παραλίμνιος οικισμός της είναι το Λιμνοχώρι.




Η λίμνη ενδείκνυται για παρατήρηση πουλιών, καθώς στις φιλόξενες γωνιές της φωλιάζουν δεκάδες είδη πτηνών, όπως ερωδιοί αλλά και σπάνια αρπακτικά, όπως ο χρυσαετός, ο θαλασσαετός και η αετογερακίνα. Διοργανώνονται όμως και άλλες δραστηριότητες, όπως βόλτα με ποδήλατο στην περίμετρο της Ζάζαρης, ποδηλασία βουνού, ιππασία και πεζοπορία.



.


 https://img.news.gr/69/699991042.jpg?v=20180313094818&x77568

NEWS 
13/2/2018

Λέρος, το νησί με το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου
 Ποια πόλη της Ευρώπης έχει την πιο ξέφρενη νυχτερινή ζωή στον κόσμο
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.