Νέα emoji για άτομα με αναπηρία

Τα emoji είναι εικονίδια που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, γιατί είναι εύχρηστα και υπάρχει πληθώρα επιλογών. Παρόλα αυτά τα εικονίδια αυτά φαίνεται πως δεν είναι ποτέ αρκετά και γι' αυτό πρόκειται να αυξηθούν και να δημιουργηθούν καινούρια.


Πιο συγκεκριμένα, η Apple προτείνει τη δημιουργία δεκατριών νέων εικονιδίων για τα άτομα με αναπηρία. Τα εικονίδια προβλέπεται να απεικονίζουν κάποιες αναπηρίες, χωρίς όμως αυτά να αναφέρονται σε όλες.

Σκοπεύει να σχεδιάσει εικονίδια με σκύλους οδηγούς, ένα ακουστικό για κωφάλαλους, προσθετικά μέλη για το πόδι και το χέρι, ένδειξη νοηματικής γλώσσας καθώς και άτομα σε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο.


Η εταιρία συνεργάστηκε με διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς, όπως είναι το Αμερικανικό Συμβούλιο Τυφλών και η Εθνική Ένωση Κωφών, προκειμένου να τους βοηθήσουν στον κατάλληλο κι ευπρεπή σχεδιασμό των καινούριων εικονιδίων.

Η κίνηση αυτή της Apple οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ένας στους εφτά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχει κάποια μορφή αναπηρίας και αφετέρου επειδή προσπαθεί να αποδίδει σε όλους τους ανθρώπους μια ολοκληρωμένη εμπειρία των υπηρεσιών της.

ΤΟ ΒΗΜΑ Science
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.