Παγωτό παρφέ τουρόν

Το παρφέ αυτό είναι εξαιρετικά φίνο επιδόρπιο και συνάμα χαρακτηριστικά ισπανικό. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μοσχοβολάει αμύγδαλα και μέλι. Τη συνταγή τη βρήκα στο υπέροχο βιβλίο "Ισπανία, Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
Το παγωτό ...εμπνέεται από το  κρεμώδες μαντολάτο με το χρώμα της καραμέλας τουρόν είναι γνωστό παραδοσιακό ισπανικό γλυκό που παράγεται στην πόλη Χιχόνα, στις ακτές της Μεσογείου στα νότια της χώρας.


 Δυσκολία: Μέτριο Χρόνος: 5 ώρες Κόστος: Μέτριο Τύπος: Εορταστικό

Υλικά

Για το παγωτό
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 250 γραμμ. τουρόν ( ισπανικό μαντολάτο )
  • 9 κρόκοι αυγών
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 
Για την κρεμ ανγκλέζ (creme anglaise)
  • 500 ml γάλα 
  • 1 λουβί βανίλια 
  • 1 λεμόνι 
  • 4 κρόκοι αυγών 
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ 
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
φυλλαράκια δυόσμου
  • 25 γραμμ. τριμμένα αμύγδαλα
  • κόκκινα μούρα
Εκτέλεση

Για το παγωτό

Χτυπάμε με το σύρμα μέσα σε μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το τουρόν, το οποίο προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει. Χτυπάμε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί, τα υλικά για πέντε λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Τέλος, βγάζουμε το μπολ από την μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε με σπάτουλα το μείγμα των κρόκων και το τουρόν στην κρέμα του γάλακτος και αναμειγνύουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη ένα δοχείο σε σχήμα παραλληλόγραμου, το γεμίζουμε με το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στην κατάψυξη.

Για την κρέμα ανγκλέζ

Βράζουμε το γάλα με τη φλούδα του λεμονιού και το λουβί της βανίλιας. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το γάλα που περνάμε από σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για δύο με τρία λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να μισοσφίξει και την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόβουμε το παρφέ τουρόν σε φέτες, το τοποθετούμε σε πιάτα και χύνουμε γύρω του λίγη κρέμα ανγκλέζ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, τριμμένα αμύγδαλα και μούρα.

Πηγή: Tasty-day

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
30/7/2018


SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.