Το όρος Υψάριο της Θάσου

Το ελληνικό καλοκαίρι συνεχίζεται και ο νους μας είναι ακόμη στα νησιά μας. Ας δούμε την πανέμορφη Θάσο και κυρίως το άγνωστο κατάφυτο βουνό της, το Υψάριο.

Το νησί της Θάσου βρίσκεται στην Β. Ελλάδα απέναντι και νότια από την Καβάλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κατοικήθηκε περίπου 6000 χρόνια π.Χ. Η μυθολογία αναφέρει ότι ο Θάσος γιος του βασιλιά των Φοινίκων Αγήνορα, εγκαταστάθηκε στο νησί και έτσι πήρε το σημερινό της όνομα. Είναι εξακριβωμένο ότι οι Φοίνικες ήρθαν στο νησί μεταξύ 1600-1500 π.Χ.,σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, και εκμεταλλεύτηκαν τα δάση και τα μεταλλεία της. Τον 7ο αιώνα π.Χ. η Θάσος αποικίζεται από τους Πάριους, που ανήκουν στη φυλή των Ιώνων και δημιουργούν ένα δυνατό κράτος με αποικίες στην απέναντι Μακεδονική ακτή, με οχυρώσεις και ισχυρή ναυτική δύναμη. Τον 5ο αιώνα π.Χ. η Θάσος αναπτύσσει έναν σημαντικό πολιτισμό και πληθυσμός της φθάνει τις 150.000 με Βουλή, Αγορά, Θέατρο, Ωδεία, Λατομεία μαρμάρου, γλυπτική κ.α.
Στα μετέπειτα χρόνια, μέχρι το 1912 που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, πέρασαν από το νησί διάφοροι κατακτητές και δέχτηκε πολλές επιδρομές από πειρατές. Σήμερα είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση. Η συγκοινωνία είναι πυκνή, μεταξύ νησιού - Κεραμωτής και Καβάλας................



Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Όρειος Άνεμος blog
Facebook
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.