Ο πραγματικός λόγος που υπάρχει ο ναρκαλιευτής κι η πασιέντζα στα Windows!

Τα «διάσημα» παιχνίδια που βάζει η Microsoft στα Windows δεν είναι απλά για να περνάει την ώρα του ο χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή… Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί υπάρχει ο ναρκαλιευτής και η πασιέντζα;

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας των Windows, η Microsoft έδινε στους χρήστες δωρεάν δύο παιχνίδια για να παίζουν.
Στην
πραγματικότητα όμως, δεν ήταν μόνο μόνο ψυχαγωγία. Ο πραγματικός λόγος που η Microsoft έβαλε τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια, ήταν για να μάθει στους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο (και σωστά) τον υπολογιστή τους.

Συγκεκριμένα, με την πασιέντζα (το γνωστό σε όλους solitaire) που κυκλοφόρησε το έτος 1990, ο χρήστης μάθαινε να χρησιμοποιεί σωστά το ποντίκι, για την ακρίβεια τη λειτουργία drag & drop μέσα από το παιχνίδι, ενώ με τον ναρκαλιευτή (minesweeper) που κυκλοφόρησε το έτος 1992, η Microsoft ήθελε να εξοικειώσει τον χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή με το δεξί και αριστερό κλικ του ποντικιού!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
14/9/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.