Μία επικίνδυνη δουλειά

Οι καθαριστές που κάνουν την πιο επικίνδυνη δουλειά στην Ευρώπη Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο

Οκτώ αεροπλάνα από την περίοδο του ψυχρού πολέμου αναρτώνται από την οροφή του κτιρίου που στεγάζεται το Μουσείο της RAF (η πολεμική αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας) και φυσικά όπως κάθε άλλο έκθεμα πρέπει να καθαρίζονται.


Μόνο που η διαδικασία καθαρισμού τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς περιλαμβάνει ένα συνεργείο το οποίο δένεται με συρματένια καλώδια και καθαρίζει ακροβατώντας στον αέρα.
Μάλιστα η διαδικασία είναι τόσο δύσκολή που διαρκεί 8 ημέρες αφού όχι μόνο πρέπει να καθαρίζουν στον αέρα και σκαρφαλώνοντας στα αεροπλάνα αλλά είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μόνο υφάσματα μικροϊνών χωρίς υγρά και απορρυπαντικά λόγο της πιθανότητας που υπάρχει να βλάψουν το χρώμα τον αεροπλάνων.
Επιπλέον η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποιεί και σημαντικούς ελέγχους ασφάλειας στα καλώδια που κρατάνε τα αεροσκάφη από τη στέγη.
"Είναι μια εξειδικευμένη δουλειά που απαιτεί πολλή δεξιότητα και γενναιότητα". "Δεν χρησιμοποιούνται διαλύματα καθαρισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά η σκόνη που έχει συγκεντρωθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες απομακρύνεται...και το Μουσείο παραμένει ανοιχτό ενώ το έργο πραγματοποιείται με τους επισκέπτες να θαυμάζουν καθώς κοιτάζουν ψηλά και βλέπουν τους άνδρες στην οροφή..." δήλωσε η υπεύθυνη του μουσείου της RAF Michelle Worthington

Δείτε το βίντεο με τους καθαριστές που κάνουν την πιο επικίνδυνη δουλειά στην Ευρώπη:



Source: Winging it! Daredevil cleaners suspend themselves 200ft in the air – to dust RAF planes by Caters_News

E-Daily
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.