Το μοναδικό φαινόμενο του ανοιξιάτικου κάμπου στης Ημαθίας

Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο. Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα». Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά
θεωρείται το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.


Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, με φόντο τις ανθισμένες ροδακινιές, οργάνωσε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου ένα πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού. Κάνοντας το αυτονόητο, αναδεικνύουν το υπέροχο ελληνικό τοπίο μέσα από βόλτες με ποδήλατα για ερασιτέχνες αλλά και extreme riders, έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και πολλά άλλα. Η ποδηλατική βόλτα ήταν μελετημένη καλά, ξεκινώντας από το πάρκο Ελιάς, με την υπέροχη θέα του ολάνθιστου κάμπου, και συνέχισε προς το φράγμα του Αλιάκμονα και από προς τα Πιέρια όρη. Λίμνες, ποτάμι, δάσος... Το σκηνικό είναι εντυπωσιακό για τους λάτρεις της φύσης, όσο και γι' αυτούς που επιθυμούν απλώς να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη θέα.


Γκρίτσας Χρήστος

Νεστραμιώτη Βέφα

Βλαχόπουλος Ντίνος

Σαράντη Δήμητρα

Feelmore Johny


Κακαμανούδης Αναστάσιος

Παπαρέντης Δημήτρης

Λαζαρίδου Κωνσταντίνα

Λαγιώτης Θοδωρής

Τρομπούκης Νώντας

Στεφανίδης Αιμίλιος
18/3/2019
Δείτε επίσης: 
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.