Game of Thrones: Πώς εξηγούνται οι πράξεις της Νταινέρυς

Το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο του όγδοου κύκλου είναι πλέον ιστορία. Ένα επεισόδιο σε γενικές γραμμές καλό που ακολούθησε όμως έναν "δρόμο" ο οποίος δεν δικαιολόγησε απολύτως τα γεγονότα που εξελίχθηκαν. Πάμε να τα δούμε παρακάτω.

Όπως είναι αναμενόμενο, το άρθρο αυτό περιέχει SPOILERS για όσους δεν έχουν δει το επεισόδιο 5 του όγδοου κύκλου του Game of
Thrones

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε του Game of Thrones, μιας και το πέμπτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου ολοκληρώθηκε οδηγώντας μας στο bittersweet κλείσιμο το οποίο και μας έχει υποσχεθεί η Emilia Clarke.

Όπως έλεγε πριν την πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου η Clarke, σε κάθε σεζόν υπάρχει μια στιγμή που την αλλάζει σαν ηρωίδα", αναφερόμενη φυσικά στην Καλίσι που ενσαρκώνει. "Με την οποία θα ταυτίζομαι μάλλον για πάντα", πρόσθετε.

Μετά το επεισόδιο υπ' αριθμόν 5 και με τίτλο "The Bells'", η Νταινέρυς είναι και επίσημα η Mad Queen, η μητέρα των Δράκων που τρελάθηκε σαν τον πατέρα της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάληψη του σιδερένιου θρόνου. Η αλήθεια είναι πως στις προηγούμενες σεζόν υπήρχαν hints για το τι θα βλέπαμε στο τέλος της σειράς, ωστόσο η οριστική αλλαγή της σε νούμερο Ένα απειλή για το Westeros έγινε ολίγον τι απότομα.

Πολλοί τα έβαλαν με τους David Benioff και D.B. Weiss για το πώς "ξεπέταξαν" τον χαρακτήρα. Πράγματι, παρότι σκηνοθετικά το πέμπτο επεισόδιο ήταν άριστο, σεναριακά είδαμε μια "άγαρμπη" μεταστροφή που δεν "χτίστηκε" όπως θα περιμέναμε. Το ελαφρυντικό της δημιουργικής ομάδας είναι πως δεν είχαν χρόνο για κάτι τέτοιο, για να "απλώσουν" την εξέλιξη του χαρακτήρα της Dany σε έξι μόλις επεισόδια, ένα εκ των οποίων ήταν η μάχη του Winterfell. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα ξενίζει, καθώς θα περιμέναμε περισσότερο βάθος στην ανάπτυξη της ψυχοσύνθεσης της δρακομάνας, πριν κάνει το King's Landing Πομπηία.

Μιλάμε άλλωστε για μια ηρωίδα που ξεκίνησε την πορεία της λέγοντας πως θέλει τον θρόνο για να αποδώσει δικαιοσύνη. Για να ελευθερώσει τους σκλάβους, για να γίνει θεμιτή ως η "δίκαιη βασίλισσα" που δεν θα κυβερνούσε σαν τον πατέρα της, τον Mad King Aerys.

Αλλά η μεγάλη δύναμη που της παρείχαν οι δράκοι, της έδωσαν τελικά και τη δυνατότητα για να ασκήσει μεγαλύτερη βία, έτσι ώστε να τη "φοβηθούν" αφού δεν την αγαπούν. Κάτι που όμως ισχύει για τον Jon Snow, τον έτερο νόμιμο διάδοχο του θρόνου, ασχέτως αν τον απαρνείται διακαώς και συνεχώς.

Σε αυτή την υπέρμετρη δύναμη που της παρέχει ο Drogon και -κυρίως- στην απομόνωσή της από κάθε τι δικό της, "πάτησαν" οι David Benioff και D.B. Η Weiss.

Είχαμε δει όμως δείγματα της "σκληρής" πλευράς της στο παρελθόν; Πράγματι, ναι.

Στο επεισόδιο Oathkeeper της τέταρτης σεζόν, εξοργίστηκε τόσο πολύ από τη σταύρωση παιδιών σκλάβων του Meereen που ζήτησε τιμωρία με ανάλογο τρόπο. Η Dany αγνόησε τις συμβουλές του κύκλου της και δεν έδειξε έλεος προχωρώντας σε βίαιες εκτελέσεις για να αποδώσει "δικαιοσύνη".




Ήταν το προμήνυμα για το τι θα βλέπαμε στο προτελευταίο επεισόδιο της σειράς. Μιλώντας στον Tyrion του λέει πως οι άνθρωποι του Meereen απέκτησαν μόνοι τους την ελευθερία τους γιατί ξεσηκώθηκαν εναντίον των δυναστών τους.

Πράγμα που περίμενε πως θα είχε γίνει και με τους ανθρώπους του King's Landing. Λέει ακόμα πως το "έλεός μας είναι αδυναμία", πάνω στο οποίο επένδυε η Cersei.

Στο επεισόδιο Kill the Boy της πέμπτης σεζόν, μετά την επίθεση των αρχόντων του Meereen στους συμβούλους της, ζητάει να της φέρουν τους ηγέτες όλων των μεγάλων οικογενειών της πόλης και εκτελεί τυχαία έναν από αυτούς.

Στο επεισόδιο Eastwatch της έβδομης σεζόν, η Dany έκαψε τον αδερφό και τον πατέρα του Samwell Tarly επειδή αρνήθηκαν να υποταχθούν στη βασιλεία της. Ο Sam έμαθε για το τι έκανε η Dany στην αρχή της όγδοης σεζόν.......................



Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ:

News247
14/5/2019
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.