Ποιο φρούτο ονόμαζε ο Όμηρος "δώρο των θεών"

Ο Όμηρος το ανέφερε ως «δώρο των θεών». Και μάλλον δεν είχε άδικο. Η γλυκιά, αρωματική, ζουμερή και μαλακή σάρκα του αχλαδιού, κάνει αυτό το φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ τα σημαντικά του διατροφικά οφέλη, το κάνουν σημαντικό «σύμμαχο» της υγείας μας.

Ανάμεσα στις πολλές ποικιλίες των αχλαδιών, το κινέζικο αχλάδι  είναι αυτό με τη μεγαλύτερη διατροφική αξία, όμως και οι άλλες ποικιλίες είναι πολύ ωφέλιμες. Τα αχλάδια είναι στην εποχή όλο το χρόνο, αλλά κυρίως από τα τέλη του Ιουνίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ανάλογα με την ποικιλία.

Tα αχλάδια αποτελούν Εξαιρετική Πηγή υδατοδιαλυτών ινών. Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο και έχουν λίγες θερμίδες.

Οφέλη για την υγεία:

Τα αχλάδια θεωρούνται υποαλλεργικά φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά ελάχιστα πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες και γι αυτό προτείνονται σε άτομα που πάσχουν από διάφορες διατροφικές αλλεργίες.

Επιπλέον ωφελούν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών. Ο χυμός από αχλάδι συστήνεται ακόμη και για βρέφη, ή για άτομα που έχουν αλλεργίες.

Βοηθούν πολύ στα εξής:

Αρτηριακή πίεση.
Πρόληψη κατά του καρκίνου
Χοληστερόλη
Δυσκοιλιότητα
Πυρετό
Τόνωση του ανοσοποιητικού
Φλεγμονή
Οστεοπόρωση
Εγκυμοσύνη
Δύσπνοια
Πονόλαιμος

Επίλεξε τα αχλάδια που έχουν λεία και γυαλιστερή επιφάνεια και είναι σφιχτά και με πλούσιο άρωμα. Απόφυγε όσα έχουν χτυπήματα ή σκούρες κηλίδες. Έχε υπόψη σου πάντως, ότι ορισμένοι τύποι αχλαδιών-συνήθως οι ασιατικές ποικιλίες-έχουν σκούρες κηλίδες στον φλοιό τους και αυτό είναι φυσιολογικό. Διατήρησε τα πιο άγουρα αχλάδια σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα με χαρτί. Όταν μπορείτε, πιέστε τα ελαφρά και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

πηγή e-daily
Madata
28/6/2019
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.