FlexPai: To «πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο στον κόσμο»

Toν τίτλο της δημιουργού του «πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου στον κόσμο» διεκδικεί η Royole Corporation- εταιρεία από την Καλιφόρνια, με εξειδίκευση στην κατασκευή εύκαμπτων οθονών, που αποκάλυψε σε εκδήλωση στην Κίνα το FlexPai.
Όταν είναι πλήρως ανοιγμένο, το smartphone έχει μια οθόνη των 7,8 ιντσών (κάτι που το φέρνει στην κατηγορία των tablets). Ωστόσο, όταν είναι διπλωμένο, έχει τρεις ξεχωριστές μικρότερες οθόνες, μπροστά, πίσω και στο πλάι.




TWITTER/ROYOLE CORPORATION


Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κάνει τρία «flash sales» σε καταναλωτές στην Κίνα, προκειμένου να διαθέσει την πρώτη σειρά των τηλεφώνων, η τιμή των οποίων κυμαίνεται μεταξύ των 8.999 και 12.999 γουάν (1.290-1.863 δολάρια), ανάλογα με τη μνήμη και των αποθηκευτικό χώρο τής κάθε έκδοσης. Επίσης, η Royole ανέφερε πως θα παρέχει μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση των συσκευών σε developers ανά τον κόσμο την ίδια ημέρα, με τις παραδόσεις να αρχίζουν στα τέλη του Δεκεμβρίου.
Το λανσάρισμα της συσκευής αιφνιδίασε τη βιομηχανία κινητών, καθώς η ευρύτερη εντύπωση ήταν πως η πρώτη εταιρεία που θα παρουσίαζε μια τέτοια συσκευή θα ήταν η Samsung ή η Huawei. Ειδικότερα, η Samsung αναμενόταν να παρουσιάσει τις προσπάθειές της στον χώρο σε event στο Σαν Φρανσίσκο στις 7 Νοεμβρίου (αν και δεν θεωρείται ότι θα ανακοινωνόταν η έναρξη της πώλησης κάποιου προϊόντος). Ακόμη, το Venturebeat έχει αναφέρει πως η LG σκοπεύει να αποκαλύψει και αυτή ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο στη CES τον Ιανουάριο.



FlexPai, world’s first with fully flexible display!




Μεταξύ των άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών του FlexPai περιλαμβάνεται επεξεργαστής επόμενης γενιάς Snapdragon 8 series SoC της Qualcomm, κάμερες 20Μ και 16Μ (με την εταιρεία να τονίζει πως η εύκαμπτη οθόνη μπορεί να κυρτώνει ώστε ο χρήστης να φωτογραφίζει αντικείμενα σε «μοναδικές γωνίες» και πως, όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο, η κάθε πλευρά έχει μια κάμερα έτοιμη να τραβήξει φωτογραφία).
Το λειτουργικό σύστημα (Water OS-βασισμένο στο Android) είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα δεδομένα μια συσκευής αναδιπλούμενης οθόνης. Όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο και σε λειτουργία για κάποια εφαρμογή, θέαση βίντεο κλπ, όλες οι εισερχόμενες κλήσεις, notifications κ.α. προβάλλονται στην άκρη της οθόνης. Ωστόσο, το BBC σημειώνει πως πρόκειται για μια συσκευή με ιδιαίτερα μεγάλο βάρος, για τα δεδομένα του χώρου, στα 320 γραμμάρια, πάνω από 50% περισσότερο από το iPhone XS Max ή Galaxy Note 9.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
1/11/2018
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.