Μωμόγεροι ετοιμάζονται να... αλώσουν και την Κομοτηνή!

Με σλόγκαν «Οι Μωμοέρ’ εξέβανε τα Φώτα, τ’ Αγιαννί, οσήμερον πα λάσκουνταν ’ς σην Κομοτήνη» (οι Μωμόγεροι βγήκανε τα Φώτα, του Αϊ-Γιαννιού, και σήμερα τριγυρνούν στην Κομοτηνή) Μωμόγεροι ετοιμάζονται να «αλώσουν» την Κομοτηνή το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, στις 11:00.

Θα ξεκινήσουν από το δημαρχείο, θα ξεσηκώνουν τον κόσμο σε όλο το κέντρο της Κομοτηνής και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», το Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», το Σύλλογο Ποντίων Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και το Σύλλογο Ποντίων Χρυσούπολης Καβάλας αναβιώνουν στην Κομοτηνή το έθιμο κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την εορταστική περίοδο.

Οι Μωμόγεροι θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης και θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία, υποσχόμενοι μια μοναδική εμπειρία ποντιακής σάτιρας με μουσική, χορό και άφθονο κέφι. Θα τριγυρίζουν στην πόλη και θα εύχονται «υ’είαν, ευλοΐαν και καλοχρονίαν»!

Pontos-News
3/1/2019
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.