Πόσο διαρκεί μία μέρα στον Κρόνο;

Για δεκαετίες το πόσο διαρκεί μία μέρα στον Κρόνο αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο για την επιστημονική κοινότητα.

Η Γη, όπως είναι γνωστό, περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της κάθε 24 ώρες, ενώ ο Δίας περιστρέφεται ανά 9,8 ώρες.Αντίθετα, η Αφροδίτη περιστρέφεται πολύ πιο αργά καθώς χρειάζεται 243 μέρες για να ολοκληρώσει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονα της.

Η απάντηση του μυστηρίου για τον χρόνο περιστροφής του Κρόνου «κρυβόταν» στα λαμπερά δακτυλίδια του, αναφέρει άρθρο των New York Times.

Οι επιστήμονες μελετώντας τα δακτυλίδια του πλανήτη κατάφεραν να δείξουν ότι μία μέρα στον Κρόνο ισοδυναμεί με 10 ώρες, 33 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, σε «γήινο χρόνο».

«Εκτός από όμορφα τα δακτυλίδια του Κρόνου μπορούν να μας πουν πολλά για το τι συμβαίνει εντός του πλανήτη», δήλωσε η Λίντα Σπάιλκερ, επιστήμονας της NASA, η οποία μελετά τον Κρόνο για πάνω από μία δεκαετία

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
29/1/2019

SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.