Βιβλίο:ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Η σκοτεινή πλευρά του χρηματοπιστωτικού συστήματος

ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΥΡΗΝΑ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;

Ο διακεκριµένος οικονοµολόγος Τζον Κέι υποστηρίζει ότι η κερδοφορία του χρηµατοπιστωτικού τοµέα είναι εν µέρει απατηλή και εν µέρει οφείλεται στην ιδιοποίηση πλούτου που δηµιουργείται αλλού – µε τα λεφτά των άλλων. ∆είχνει επίσης ότι ο τοµέας αυτός έχει µεγεθυνθεί υπερβολικά, έχει αποσπαστεί από τις απλές επιχειρηµατικές δραστηριότητες και την καθηµερινή ζωή, και έχει µετατραπεί σε έναν κλάδο που κυρίως συναλλάσσεται µε τον εαυτό του, µιλάει µόνο µαζί του και τον κρίνει µε

κριτήρια που ο ίδιος έχει δηµιουργήσει. Ταυτόχρονα, επισηµαίνει ότι η πλειονότητα του κόσµου έχει υιοθετήσει αυτά τα κριτήρια, συνδράµοντας έτσι στην επιβίωση των χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων, που λόγω απληστίας και κακοδιαχείρισης έχουν επιφέρει κρίσεις και χρεοκοπίες.

Ο Τζον Κέι παρουσιάζει µε σαφήνεια τα λάθη, τις στρεβλώσεις και τα προβλήµατα του χρηµατοπιστωτικού τοµέα, ενώ παράλληλα προτείνει λύσεις για την επόµενη µέρα.

«Πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποτρέψουν την επόµενη κρίση... ο συγγραφέας στηλιτεύει τα προσχήµατα του χρηµατοπιστωτικού τοµέα και αµφισβητεί ότι οι υψηλές αµοιβές του αντανακλούν την πραγµατική οικονοµική συµβολή του. Σπανίως θα βρει ο αναγνώστης µια σελίδα χωρίς µια αιχµηρή παρατήρηση ή έναν µεστό νοήµατος αφορισµό».
Economist
 «Γραµµένο υπέροχα και εξαιρετικά έγκυρο».
Independent
«Ο κ. Κέι είναι λαµπρός συγγραφέας».
Burton G. Malkiel, Wall Street Journal
«[Ο Κέι ] μεταδίδει µε απαράµιλλο τρόπο τα οικονοµικά στο µη ειδικό ακροατήριο... πρόκειται για µια λαµπρή συµβολή στη συζήτηση που διεξάγεται όχι µόνο για το µέλλον του χρηµατοπιστωτικού τοµέα, αλλά για το πώς θα έπρεπε να διευθύνουµε την οικονοµία µας».
Felix Martin, New Statesman
«Θαυµάσιο... η καλύτερη απόδειξη που θα µπορούσαµε, πιθανώς, να βρούµε για τις ικανότητες του Κέι (ως οικονοµολόγου, διανοητή και συγγραφέα)».
Andrew Haldane, Prospect
«Ο Τζον Κέι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και εύληπτους συγγραφείς για τα οικονοµικά της σηµερινής Βρετανίας και την παγκόσµια οικονοµία».
Morning Star
«Αποδοµεί µε θαυµάσιο τρόπο τους µύθους και τις ψευδείς πεποιθήσεις – ο Κέι µπορεί να βλέπει τα ουσιώδη που οι άλλοι δεν βλέπουν».
Nassim N. Taleb, συγγραφέας του  The Black Swan


ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. 
Η σκοτεινή πλευρά του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Συγγραφέας: KAY, JOHN
Έτος έκδοσης: 2017
ISBN: 978-960-04-4870-2
ΣΕΛ.: 512
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Τίτλος πρωτοτύπου: Other people’s money
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Μετάφραση: Αλαβάνου, Μαρία-Αριάδνη
Βάρος: 540.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.